З 20 лютого 2025 року пацієнти почнуть отримувати повідомлення про стан свого здоров’я через електронну систему охорони здоров’я

З 20 лютого 2025 року в Україні запрацює нова електронна система, яка дозволить пацієнтам отримувати повідомлення про стан свого здоров’я.

Ця ініціатива є частиною масштабної реформи охорони здоров’я, спрямованої на підвищення якості медичних послуг та забезпечення прозорості в роботі медичних установ.

Як працюватиме система?

Нова система буде інтегрована з Єдиною державною електронною системою охорони здоров’я (ЄДЕСОЗ). Пацієнти, які зголосилися на отримання електронних повідомлень, будуть регулярно отримувати інформацію про результати медичних обстежень, призначені ліки, рекомендації лікарів та нагадування про необхідність профілактичних оглядів.

Повідомлення будуть надходити через спеціальний мобільний додаток або електронну пошту. Це дозволить пацієнтам завжди бути в курсі стану свого здоров’я та оперативно реагувати на будь-які зміни.

Переваги нової системи

1. Зручність для пацієнтів
    Пацієнти більше не будуть змушені особисто відвідувати лікарню для отримання результатів аналізів чи консультацій. Вся необхідна інформація буде доступна в їхньому смартфоні або комп’ютері.

2. Прозорість і контроль
    Система дозволяє пацієнтам контролювати свій лікувальний процес, що сприяє підвищенню довіри до медичних установ та лікарів.

3. Економія часу
    Лікарям більше не доведеться витрачати час на роз’яснення результатів обстежень, оскільки вся інформація буде автоматично надсилатися пацієнтам.

4. Попередження захворювань
    Регулярні нагадування про профілактичні огляди допоможуть виявляти захворювання на ранніх стадіях, що значно підвищує ефективність лікування.

Як підключитися до системи?

Для того щоб отримувати повідомлення, пацієнтам необхідно:

1. Зареєструватися в ЄДЕСОЗ.

2. Надати згоду на отримання електронних повідомлень.

3. Вказати зручний спосіб отримання інформації (мобільний додаток або електронна пошта).

Висновок

Впровадження електронної системи повідомлень для пацієнтів – це важливий крок на шляху до цифровізації охорони здоров’я в Україні. Нова система не лише спрощує взаємодію між пацієнтами та лікарями, але й робить медичну допомогу більш доступною та якісною. З 20 лютого 2025 року кожен українець зможе скористатися перевагами цієї інновації, щоб краще дбати про своє здоров’я.